6 personen
- 50 g boter
- 150 g biscuitjes of kandijkoeken (Bastogne)
- 2 eidooiers
- 100 g fijne tafelsuiker
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 500 g mascarpone
- 200 ml crème fraiche
- 2 eetlepels maïzena
- 75 g sultanarozijnen
- 1 citroen of 1 eetlepel citroenzeste
- room
- poedersuiker
springvorm met een doorsnede van 20 cm
* Oven voorverwarmen op 180°C.
* Springvorm bekleden met bakpapier.
* De boter smelten.
* Doe de koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegroller tot
kruim.
* Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk het mengsel op de bodem
van een springvorm glad met behulp van de achterkant van een lepel.
* Zet de vorm 10-15 minuten in de koelkast om op te stijven.
* Klop de eigelen en de suiker met een garde op tot een
bleke massa.
* De mascarpone losroeren samen met de crème fraîche en het vanille-extract.
* Hieronder het eigeel-suiker mengsel roeren en de gezeefde maïzena.
* Roer de sultana's en het citroenrasp door de massa.
* Giet bovenop de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad.
* Strijk de bovenkant glad.
* Plaats de vorm op een bakplaat en bak de taart in 50-60 minuten op 180°C goudbruin.
* Zet de oven uit en laat de cheesecake met de deur op een
kier afkoelen. Als de cake te snel afkoelt kunnen er scheuren ontstaan.
* Als de taart helemaal is afgekoeld - minstens 2 uur, maar liever een hele nacht - deze in de koelkast zetten.
* Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.
* Snijd er punten van en serveer met een sliertje room.
* Kan een dag tevoren klaargemaakt worden.
Bron: http://www.vrouwonline.nl/koken/recept/265/cheesecake-uit-de-oven-met-citroen-en-sultanarozijnen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten