Pagina's

woensdag 2 januari 2013

Witloof met gerookte zalm in de oven

4 personen

- 4 stronkjes witloof

- 1 groenten bouillonblokje
- 1 glas droge witte wijn
- 2 dl room
- 200 g mascarpone of roomkaas
- 4 plakjes gerookte zalm
- 100 - 200 g grijze garnalen
- 150 g gemalen kaas
- maïzena express
- peper (en zout)
- muskaatnoot
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie


* De oven voorverwarmen op 200°C.

* Het witloof beetgaar koken in een bodempje water (ca. 15 min), samen met het bouillonblokje.
* Laat de stronkjes uitlekken en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.

* De wijn opwarmen - op een laag vuurtje - samen met de room en een paar lepels kookvocht van het witloof.

* Hierin de mascarpone of roomkaas laten smelten en indien nodig de saus binden met de maïzena.
* Kruiden naar smaak met peper en muskaatnoot (voorzichtig met zout).

* De gerookte zalm in reepjes snijden.
* Leg de witloofrolletjes in een ovenschaal, strooi hierover de reepjes zalm en de helft van de garnalen.
* Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas.

* Plaats in een voorverwarmde oven tot zich een bruin korstje gevormd heeft.

* Bestrooi met de rest van de garnalen en de peterselie en serveer.


* Lekker met gegratineerde aardappelpuree of pommes duchesse.

Variatie:
* De roomkaas of mascarpone vervangen door béchamelsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten