Pagina's

woensdag 27 februari 2013

Sinaasappellikeur

- 6 grote (bloed)sinaasappels
- 500 g suiker
- 1 l witte rum

* De sinaasappels goed afwassen onder warm water en drogen.
* Met een dunschiller de schil eraf halen (zo weinig mogelijk van het wit meenemen).

* Snij de schil in zo dun mogelijke reepjes.
* De sinaasappels uitpersen.

* Het sap en de schil mengen met de suiker en de witte rum.

* Goed mengen tot de suiker is opgelost en dan in een grote pot of weckfles gieten.
* Goed afsluiten en minimaal 2 maanden laten staan op een koele en donkere plek.

* Na 2 maanden de likeur zeven.
* Koel bewaren.

Variatie:
* Cognac, brancy of vieux i.p.v. witte rum.
* 1 theelepel gemalen koriander, een mespuntje kaneel

Tips:
- Opdienen met een blokje ijs.
- Giet een scheutje in de koffie of over een bolletje roomijs.

Bron:
http://www.culinette.nl/sinaasappelcognac/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten