4 personen
- 800 gram kruimige aardappels
- 1 krop ijsbergsla
- 100 gram magere spekblokjes
- 1 deciliter melk
- 1 ei
- vetstof
- zout en peper
- 3 eetlepels mosterd
- Aardappelen gaarkoken (ca. 20 min.) en even laten uitdampen.
- Spekblokjes uitbakken.
- De ijsbergsla schoonmaken en in fijne reepjes snijden.
- Stamp de aardappelen tot puree en voeg melk, ei en vetstof toe.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Voeg de mosterd, spekjes en de sla toe.
Variaties:
- 100 g jonge kaas in blokjes snijden en aan de puree toevoegen.
- Een geutje Oxo toevoegen.
- Een scheutje azijn aan de puree toevoegen i.p.v. mosterd.
- Meng 1 geperste teentje knoflook en 1 eetlepel kerriepoeder door de puree.
- Bestrooi met 50 g krokante uitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten