Pagina's

vrijdag 24 augustus 2018

Kruidige pruimenjam met rode port

- 1250 g pruimen
- 500 g geleisuiker 2:1
- 5 eetlepels suiker
- scheut rode port
- 1 theelepel speculaaskruiden of kaneel

* Halveer en ontpit de pruimen. 

* Kook de pruimen met een flinke scheut rode port kort tot ze zacht zijn. 

* Mix ze tot moes met de staafmixer. 

* Doe er dan de geleisuiker, de 5 eetlepels suiker en een theelepel speculaaskruiden of kaneel bij en laat, steeds roerend, alles zacht borrelend 5 minuten koken. 

* Schep de jam in schoongemaakte potjes, sluit meteen en zet ze een tijdje op z′n kop. Plak, na afkoeling, een etiket op de potjes.

* Lekker op een boterham, maar ook met ijs of yoghurt, of alles vulling van "Pruimentaart a la mode de Linz".

1 opmerking: