Pagina's

zaterdag 30 oktober 2021

Blackwellsaus

- water (ongeveer 1,5 dl) + runderbouillon
- 3 eetlepels pickles 
- 1-2 dl room
- gehakte peterselie
 
* Deze saus is het allerlekkerst als je de aanbaksels van je vlees gebruikt. Begin dus met het bakken van bijvoorbeeld koteletjes, en haal het vlees uit de pan.

* Giet het overtollige braadvet van het vlees weg.
 
* Blus met de bouillon en roer de aanbaksels los met een garde.
 
* Voeg de pickles en als laatste de room toe en laat inkoken (ca. 3 à 4 minuten)
 
* Kruiden met peper en zout.
 
* Werk af met de peterselie.

Tip:
 
- Vervang de bouillon door fond (rund of gevogelte). 
 
- Voor een fijner resultaat kan je de roomsaus nog even zeven voor je de pickles toevoegt. 
 
- Eventueel een takje tijm toevoegen wanneer je de room laat inkoken.  

- Smelt een vers klontje boter in de braadpan. Een fijngesnipperde sjalot kort laten kleuren in de braadpan. Blussen met 1 dl witte wijn. Laat de wijn sterk inkoken. Voeg daarna 1 dl fond toe en 1 dl room en de pickles toe.

- Als het braadvet aangebrand is, begin dan opnieuw met verse boter. Aangebrand vet doet de saus altijd schiften.
 
- Lekker bij bloemkool, boontjes, worteltjes, gebakken aardappelen.
 
Bron: SOS Piet, Jeroen Meus
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten