Pagina's

zondag 7 april 2013

Crema di mascarpone met amaretto

4 personen

- 250 g mascarpone
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 3-4 eetlepels Amaretto
- brésilienne of cacao

* Splits de eieren.
 
* Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.
 
* Klop vervolgens het eigeel met de andere helft van de suiker tot een luchtige crème.
 
* Voeg de amaretto toe en klop de mascarpone door het mengsel tot u een gladde crème verkrijgt.

* Spatel het stijfgeklopte eiwit door de mascarpone-creme.

* Schep in hoge glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
 
* Bestrooi net voor het serveren met brésilienne of cacaopoeder en werk af met een koekje.
 
Tip
 
- 1 blaadje gelatine weken en laten oplossen in verwarmde Amaretto.  
 
- Versier met Amarenakersen en een beetje sap.

Bron:
Solo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten