- 1-2 uien
- ca. 500 gram pompoen (schoongemaakt)
- 1 stuk knolselder (ca. 150 gram /schoongemaakt)
- 1 grote aardappel
- 1 laurierblad
- 1-2 eetlepels olie
- 1-2 theelepels (10 ml) currypoeder
- 1 liter bouillon
- 1-2 eetlepel fijngehakte peterselie
* De knolselder, pompoen en aardappel in blokjes snijden en de ui in grove stukken.
* De ui glazig stoven in de olie.
* Pompoen, knolselder en currypoeder toevoegen en even laten meestoven.
* Bouillon en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
* De soep in ca. 20-30 minuten gaarkoken.
* Laurierblad verwijderen, de soep mixen en eventueel door een zeef gieten.
* Op smaak brengen met peper en zout en versieren met peterselie.
Variatie:
* 2 tenen knoflook, 1 blik gezeefde tomaten, 1 tl sambal laten meekoken.
* Bestrooien met wat geraspte pittige kaas
* Afwerken met 2-3 eetlepels zure room of slagroom
Bron:
http://spaarcentjekookt.blogspot.nl/2012/11/pompoensoep.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten