Pagina's

zondag 31 maart 2013

Cranberry-appelcake

- 200 g zelfrijzende bloem
- 120 g gedroogde cranberry's  
- appel- of cranberrysap
- 4 eieren
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 170 g boter
- 1 koffielepel vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
- 1 appel (geen moesappelen)

* Oven voorverwarmen op 180°C.

* Bloem zeven.
* De gedroogde cranberry's even laten weken in appel- of cranberrysap.

* De eieren samen met de suiker en het zout witgeel kloppen.
* Vanille-extract toevoegen. 

* Laat ondertussen de boter op een heel zacht vuurtje smelten (boter mag zeker niet bruin worden).
* Giet dit al kloppend voorzichtig onder het eiermengsel.

* Vouw er de gezeefde bloem onder en zorg dat alles goed vermengd is.

* Laat de veenbessen goed uitlekken.
* Schil de appel en snij in kleine blokjes. 
* Meng het fruit voorzichtig onder het deeg. 

* Doe het deeg in een beboterde springvorm van +/- 24 cm. 

* Bak gedurende een 55-tal minuten (afhankelijk van de oven) in een voorverwarmde oven op 180°. 

* Check met een breinaald of de taart gaar is. Let wel, de veenbessen geven wat rood vocht af dus helemaal droog zal de naald er niet uitkomen.

Bron:
http://photo-copy-ann.blogspot.be/2011/01/cranberry-appelcake.html (recept met verse cranberry's)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten