Pagina's

zaterdag 30 maart 2013

Tiramisu met appeljenever

6-8 personen

- 1 appel (bv. Jonagold)
- 8 grove  speculaasjes
- 1 dl appeljenever + wat extra
- 100 g Luikse siroop
- 3 eieren
- 105 g kristalsuiker
- 1 dl room
- 500 g mascarpone

* Snij de appel in kleine blokjes.
* Kruimel de speculaas fijn en bedek hiermee de bodem van het dessertglas.  

* Doe de appeljenever samen met de Luikse siroop en de appelblokjes in een pannetje en zet op een laag vuurtje.
* Roer af en toe eens om tot het een glad sausje vormt.
* Laat afkoelen.

* Splits de eieren.

* Klop de eidooiers met een deel van de suiker witgeel.
* Meng de slagroom met de mascarpone en het geklopte eigeel.

* Klop de eiwitten op met de rest van de suiker en spatel door het geheel.

* Leg een laagje mascarpone op de speculaasbodem, daarboven leg een laagje appelblokjes, een laagje van de saus en opnieuw een laagje van de mascarpone.

* Plaats minstens 4 uur in de koelkast en net voor het serveren kan je nog dresseren met wat saus bovenaan.

* Je kan er ook eventueel nog een klein glaasje appeljenever bij serveren.

Bron:
http://allegaartje.wordpress.com/2011/01/10/1001/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten