- 4 eiwitten
- 1 snufje zout
- 200 g suiker
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels vanille extract of 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel Nutella
* Verwarm de oven voor op 180°.
* Klop de eiwitten en het zout met een elektrische klopper tot pieken.
* Blijf kloppen en doe er 1/3 van de suiker bij, klop 30 seconden.
* Doe er
opnieuw 1/3 suiker bij en klop weer 30 seconden.
* Doe hetzelfde met de
rest van de suiker.
* Blijf kloppen en doe er nu de vanille en de maïzena
bij.
* Klop nog eens 30 seconden.
* Doe de nutella in een vuurvast kommetje en warm 20 seconden op in de microgolf op 750 watt.
* Vouw de nutella voorzichtig onder de meringue.
Zorg ervoor dat de luchtigheid zeker niet verloren gaat.
* Bekleed 1 bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
* Schep
hierop de meringue met een eetlepel (of spuitzak), zorg dat de hoopjes
niet te groot zijn (niet meer dan 3 cm doorsnede).
* Zet ze in de oven en laat 5 minuutjes bakken op 180°.
* Verlaag na de 5
minuten de oventemperatuur naar 150° en laat nog 55 minuten bakken. Trek
zeker de oven niet open!
* Zet de oven af en laat de meringues in de oven
afkoelen.
Bron:
http://photo-copy-ann.blogspot.be/2012/06/dag-37-nutella-meringues.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten