Pagina's

donderdag 7 maart 2013

Nutella meringues

- 4 eiwitten
- 1 snufje zout
- 200 g suiker
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels vanille extract of 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel Nutella

* Verwarm de oven voor op 180°.

* Klop de eiwitten en het zout met een elektrische klopper tot pieken. 
* Blijf kloppen en doe er 1/3 van de suiker bij, klop 30 seconden. 
* Doe er opnieuw 1/3 suiker bij en klop weer 30 seconden. 
* Doe hetzelfde met de rest van de suiker. 
* Blijf kloppen en doe er nu de vanille en de maïzena bij. 
* Klop nog eens 30 seconden.

* Doe de nutella in een vuurvast kommetje en warm 20 seconden op in de microgolf op 750 watt.

* Vouw de nutella voorzichtig onder de meringue. Zorg ervoor dat de luchtigheid zeker niet verloren gaat.

* Bekleed 1 bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje. 
* Schep hierop de meringue met een eetlepel (of spuitzak), zorg dat de hoopjes niet te groot zijn (niet meer dan 3 cm doorsnede).

* Zet ze in de oven en laat 5 minuutjes bakken op 180°. 
* Verlaag na de 5 minuten de oventemperatuur naar 150° en laat nog 55 minuten bakken. Trek zeker de oven niet open! 
* Zet de oven af en laat de meringues in de oven afkoelen.

Bron:

http://photo-copy-ann.blogspot.be/2012/06/dag-37-nutella-meringues.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten