Pagina's

zondag 24 maart 2013

Wafels met verse gist

- 25 g verse gist
- 5 dl melk
- 500 g spuitwater
- 4 eierdooiers
- 2-3 eetlepels (vanille)suiker
- 4 eiwitten
- 600 g gewone patisseriebloem (geen zelfrijzende)
- 200 g gesmolten, ongezouten boter
- een snufje zout

* Melk opwarmen tot lauw.
* De gist oplossen in een kopje lauwe melk.
* De rest van de melk verder opwarmen en hierin de boter laten smelten.

* De eigelen en de suiker luchtig kloppen.
* Hierbij de melk, het spuitwater, de opgeloste gist en stapsgewijs de bloem toevoegen. Stevig roeren om klonters te vermijden.

* Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en vouw onder het beslag. 

* Plaats de kom in een voorverwarmde oven bij 40-50°C gedurende 30-60 minuten. 

* Het gerezen beslag even doorroeren en vervolgens de wafels bakken in een heet wafelijzer. (3 - 3,30 min. per wafel)

Bron:
http://photo-copy-ann.blogspot.be/2010/12/brusselse-wafels.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten