Pagina's

zondag 17 maart 2013

Bosvruchtentaart

4 personen

Bodem:
- 125 g petit-beurrekoekjes
- 125 g amandelnoten
- 125 g malse boter

Vulling:
- 250 g ricotta
- 250 g plattekaas
- 2 dl zure room
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 1 eetlepel maïszetmeel of vanillepuddingpoeder
- 2 eetlepels vanillesuiker
- 100 g frambozen
- 100 g braambessen
- 100 g bosbessen

Afwerking:
- een beetje bloemsuiker
- vanille-ijs (naar keuze) 

* Oven voorverwarmen op 150°C.

* Haal de boter op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt.

Bodem:
* Doe de petit beurrekoekjes en de amandelnoten in de hakmolen van de keukenmachine.
* Maal alles fijn en doe er stukjes malse boter in.
* Zet de machine aan en laat ze draaien tot al de boter onder de koekjeskruimels en amandelnoten gemengd is.
* Bedek de bodem van de springvorm met een rondje bakpapier.
* Schep het koekjesmengsel in de springvorm en verdeel het ‘deeg’ egaal over de bodem. Druk het mengsel stevig aan met je vingers.
* Plaats de springvorm in de koelkast en laat de taartbodem opstijven en koelen.

Vulling:
* Neem een mengkom en schep er de platte kaas en de ricotta in.
* Schep er de zure room bij.
* Breek de eieren erin en meng alle ingrediënten even door mekaar.
* Voeg nu de suiker en de vanillesuiker toe.

* Los het maiszetmeel of puddingpoeder op in een scheutje water. 
* Roer met een vork om het zetmeel op te lossen en schenk het mengsel in de mengkom.

* Haal de springvorm met de taartbodem uit de koelkast en schep de vulling erin.
* Verdeel de vruchten over het hele oppervlak van de taart. Laat ze een beetje in het beslag zakken.

* Plaats de taart in de voorverwarmde oven van 150°C. 
* Laat ze 70 tot 80 minuten bakken.Het hart mag nog een beetje zacht zijn. (Als je met de taart schudt, zie je een beetje beweging.)
* Laat de taart afkoelen in de oven. 

* Geef de taart ruim de tijd om af te koelen, waardoor ze een stuk steviger wordt. Reken hiervoor toch minstens 2-3 uur.

* Serveer met een beetje bloemsuiker erop en een bolletje vanilleijs.

Tip:
- Kan ook met diepgevroren vruchten.

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/bosvruchtentaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten