Pagina's

dinsdag 12 maart 2013

Limoncello tiramisu

6 personen

- 24 stuks lange vingers
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 120 gram poedersuiker
- 80 ml citroensap
- 80 ml Limoncello
- 200 g lemon curd

Eventueel:
- munt
- poedersuiker voor de versiering

* Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker en klop tot een romig mengsel.
* Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel. 
* Meng het citroensap met de Limoncello. 

* Doop 12 lange vingers in het Limoncello-citroensap-mengsel en leg deze op de bodem van een langwerpige schaal.
* Bedek met de helft van het mascarpone-mengsel en daarop een laagje lemon curd.
* Leg daarop de rest van de lange vingers die in het Limoncello-mengsel gedoopt zijn.
* Daarop terug een laag mascarpone en een laag lemon curd. 

* Zet in de koelkast tot het moment van serveren. ’s Morgens maken en ’s avonds eten is ideaal.

* Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker.

Variatie:
* Neem zes bordjes en bouw de tiramisu per bord op. 
* Vervang de lange vingers door een halve (vanille)cake in plakken van max. 1 cm. Besprenkel met limoncello-citroen-mengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten