Deeg:
- 150 g suiker
- 2 eetlepels citroenrasp (evt. uit een potje)
- 150 g zachte boter
- 3 eieren (L)
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- boter om de vorm in te vetten
Vulling:
- 600- 750 g rabarber
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eetlepels custardpoeder
- 30 g suiker
Springvorm ca. 24 cm doorsnede.
* Oven voorverwarmen op 175°C.
* Springvorm invetten.
* Voor het deeg de boter met de suiker en de citroenrasp romig roeren tot de suiker opgelost is.
* Een voor een de eieren erdoor kloppen, hoe luchtiger hoe beter.
* Als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen op de laagste stand.
* Deeg in springvorm scheppen.
* Rabarber schoonmaken, in stukjes snijden van ca. 1-1,5 cm en goed mengen met de vanillesuiker, suiker en custardpoeder.
* Schep het mengsel op het cakebeslag.
* Zet de oven op 150° C en bak gedurende 75-90 minuten.
Variaties:
* 500 g rabarber en twee grote zoete appels of 250 g ananas.
* Opgedienen met ijs of slagroom en aardbeiensaus.
* Rabarbermengsel onder het deeg mengen.
* Rabarber + aardbeien.
* Koekkruiden aan het deeg toevoegen.
* Cocosmeel onder de rabarber mengen.
Bron:
http://www.puddingclub.nl/Recepten/Rabarbertaart.htm
* Cocosmeel onder de rabarber mengen.
Bron:
http://www.puddingclub.nl/Recepten/Rabarbertaart.htm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten