4 personen
- 1 grote ajuin
- 2 flinke bossen tuinkers
- 1-2 koffielepels gedroogde dragon
- bakboter
- 2 liter water
- 3 kipbouillonblokjes
- peper en zout
- 100 - 200 ml room
- 2 eierdooiers
- paprikapoeder
* Snij de tuinkers fijn en hou een beetje apart voor de garnering.
* Snipper de ui.
* De tuinkers, ajuin en dragon aanfruiten in de boter.
* Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
* Laat 20 minuutjes doorkoken met het deksel op de kookpot.
* De soep mixen en zeven.
* Op smaak brengen met peper en zout.
* De eidooiers losroeren in de room en hiermee de soep afmaken.
* Laat de soep niet meer doorkoken
* Garneer met een plukje tuinkers en/of wat paprikapoeder.
Bron: Koken met een Kruidje (Waterkerssoep)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten