- 8 kleine abrikozen
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 140 g fijn kristalsuiker
- ½ tl vanille extract
- 1 eetlepel citroenrasp (Dr Oetker)
- 2 eieren
- 200 g patentbloem
- 1,5 g bakpoeder
- snufje zout
- poedersuiker
- taartvorm: doorsnede 24 cm
* Oven voorverwarmen op 175 °C.
* Taartvorm invetten.
* Meng de boter met de suiker en mix tot het licht en romig is.
* Meng één voor één de eieren erdoor en klop goed na ieder ei.
* Voeg het vanille-extract en de citroenrasp toe en meng.
* Zeef de bloem met het bakpoeder en de snufje zout en vouw het met een spatel door het boter-eimengsel.
* Spreid het deeg uit in de vorm en snijd de abrikozen door de helft en dan weer in kwarten en verdeel ze over het deeg.
* Bak de cake in ca. 30-40 minuten.
* Laat helemaal afkoelen en bestrooi met gezeefde poedersuiker.
Bron:
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2011/08/abrikozencake.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten