Pagina's

zondag 28 juli 2013

Abrikozencake

- 8 kleine abrikozen
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 140 g fijn kristalsuiker
- ½ tl vanille extract
- 1 eetlepel citroenrasp (Dr Oetker)
- 2 eieren
- 200 g patentbloem
- 1,5 g bakpoeder
- snufje zout
- poedersuiker

- taartvorm: doorsnede 24 cm

* Oven voorverwarmen op 175 °C.

* Taartvorm invetten.

* Meng de boter met de suiker en mix tot het licht en romig is.
* Meng één voor één de eieren erdoor en klop goed na ieder ei.
* Voeg het vanille-extract en de citroenrasp toe en meng.

* Zeef de bloem met het bakpoeder en de snufje zout en vouw het met een spatel door het boter-eimengsel.

* Spreid het deeg uit in de vorm en snijd de abrikozen door de helft en dan weer in kwarten en verdeel ze over het deeg.

* Bak de cake in ca. 30-40 minuten. 

* Laat helemaal afkoelen en bestrooi met gezeefde poedersuiker.

Bron:
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2011/08/abrikozencake.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten