Pagina's

maandag 22 juli 2013

Avocado-tonijnsalade

4 personen

- 2 avocado's
- 400 g tonijn (blik)
- 1 lente-/bosui of 1 sjalotje
- bieslook
- 2 eieren
- mayonaise naar smaak
- zout & peper
- worcestershiresaus 
- tabasco 
- sla

* Eieren in 8 minuten hard koken en in koud water laten afkoelen.
* Giet de tonijn af. 
* Snipper de sjalot of de lente-ui en knip de bieslook fijn.

* Meng de tonijn met de sjalot/lente-ui, de helft van de bieslook en de mayonaise.
 
* Halveer de avocado′s, haal de pitten eruit en verwijder de schil. 
* Snijd de avocado′s in kleine stukjes. 

* Meng de avocadostukjes met de tonijnsalade. 
* Kruiden met peper, zout, worcestershiresaus en tabasco.
* Eieren pellen en in plakjes snijden. 
* Verdeel de sla over 4 borden en schep het mengsel erop. 
* Garneer met plakjes ei en de rest van de bieslook.

Tips:
- Voeg eventueel een 1 eetlepel kappertjes aan toe.
- Snijd een paar mooie plakjes avocado af voor decoratie. Besprenkel deze direct met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin kleuren.
- Opdienen met couscous of stokbrood.

Bron
http://www.smulweb.nl/recepten/1147393/Avocadotonijnsalade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten