Pagina's

dinsdag 16 juli 2013

Aardbeientiramisu

4-6 personen

- 500 g schoongemaakte aardbeien
- 250 g mascarpone
- 2-3 eetlepels poedersuiker 

- 1 eetlepel vanillesuiker
- 100 ml slagroom 
- 1 pak lange vingers
- 6-8 eetlepels sinaasappellikeur, aardbeienlikeur, Crème de Cassis of sinaasappelsap

- geraspte (witte) chocolade of cacao
 
* Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes.
* Breng de puree op smaak met de poedersuiker.

* De aardbeienpuree en 2 eetlepels likeur door de mascarpone roeren

* Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. 
* Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.

* Leg een laag lange vingers op de bodem van een rechthoekige schaal en besprenkel ze met de rest van de likeur.

* Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers, schep de helft van de aardbeienroom erop en strijk de bovenkant glad.
* Schik hierop weer lange vingers, besprenkel ze met likeur, verdeel de rest van de aardbeien erover en strijk de rest van de room er over uit. 


* Bestrooi de toplaag met de geraspte chocolade.
* Bedek met vershoudfolie en laat in de koelkast ca. 4 uur opstijven.

* Versier vlak voor het opdienen eventueel wat overgehouden aardbeien en een blaadje citroenmelisse.


Tip:
- Opdienen met aardbeiencoulis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten