4-6 personen
- 500 g schoongemaakte aardbeien
- 250 g mascarpone
- 2-3 eetlepels poedersuiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 100 ml slagroom
- 1 pak lange vingers
- 6-8 eetlepels sinaasappellikeur, aardbeienlikeur, Crème de Cassis of sinaasappelsap
- geraspte (witte) chocolade of cacao
* Pureer 300 g aardbeien en snij 200 g aardbeien in plakjes.
* Breng de puree op smaak met de poedersuiker.
* De aardbeienpuree en 2 eetlepels likeur door de mascarpone roeren
* Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
* Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
* Leg een laag lange vingers op de bodem van een rechthoekige schaal en
besprenkel ze met de rest van de likeur.
* Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers, schep de helft van de aardbeienroom erop en strijk de bovenkant glad.
* Schik hierop weer lange vingers, besprenkel ze met likeur, verdeel de
rest van de aardbeien erover en strijk de rest van de room er over uit.
* Bestrooi de toplaag met de geraspte chocolade.
* Bedek met vershoudfolie en laat in de koelkast ca. 4 uur opstijven.
* Versier vlak voor het opdienen eventueel wat overgehouden aardbeien en een blaadje citroenmelisse.
Tip:
- Opdienen met aardbeiencoulis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten