Pagina's

zaterdag 9 november 2013

Appel-abrikozen taart

- 3-5 appels
- 8 gedroogde abrikozen
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels amaretto
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram roomboter 

- springvorm ca. 24 cm

* Oven voorverwarmen op 175°C.

* Boter smelten en laten afkoelen. 
* Springvorm inboteren en bebloemen.

* Abrikozen in reepjes snijden.
* Appels schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden (ca. 350 g).

* De eieren met de suiker luchtig kloppen (ca. 3 minuten).
* Amaretto en vanille-extract toevoegen en goed mengen.
* Bloem en bakpoeder toevoegen en mengen tot een glad beslag.
* De gesmolten boter toevoegen en opnieuw goed mengen.

* Zet de mixer uit en spatel de appel- en abrikozenblokjes door het beslag totdat alles met een laagje bedekt is.

* Giet het beslag in de springvorm en zet deze ongeveer 50 minuten in de oven bij 175 °C.

* Eventueel de laatste 20 minuten het gebak bedekken met een stuk aluminiumfolie indien de bovenkant te bruin wordt.

Bron:
http://www.onzefransekeuken.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten