- 1 rol bladerdeeg
- 350 g witloof
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 1 dikke plak ham van 150 gram
- 25 g boter of 2 eetl. olijfolie
- 3 eieren
- 1 dl kookroom
- 1 theel. paprikapoeder of currypoeder
- versgemalen peper
- 100 g geraspte oude kaas of gruyère
- panko
- 4 kleine taartvormen Ø 10-12 cm of een springvorm of lage taartvorm 26 cm Ø
* Oven voorverwarmen op 200°C.
* De taartvorm invetten en bekleden met het bladerdeeg.
* Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
* Bak de deegbodem in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
* Was de struikjes witlof, snijd de stronkjes eruit en verdeel de blaadjes in ringen.
* Pel de sjalotjes en snipper ze.
* Snijd de ham in smalle reepjes.
* Verhit de boter of de olie en roerbak hierin witlof, sjalotjes en ham 3 minuten.
* De eieren loskloppen met de kookroom, paprikapoeder, peper en zout.
* Bedek de gebakken taartbodem(s) met panko.
* Schep het witlofmengsel op de panko, strooi hierover de geraspte kaas en overgiet met het eimengsel.
* Bak de taart(jes) in het midden van de oven op 200°C circa 15-20 minuten.
* Serveer er een frisse groene salade bij als u de witloftaart als hoofdgerecht eet.
Bron:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten