Pagina's

zondag 27 oktober 2013

Notencake

- 250 g gemalen noten (walnoten, hazelnoten of amandelen)
- 250 g tarwebloem
- 250 g boter
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker of 5 ml vanille-extract
- 1 zakje droge gist
- 4 eieren
- cognac
 

- cakevorm

* Oven voorverwarmen op 175°C.
* Cakevorm invetten en bestrooien met bloem.

* Meng de
 boter, de suiker en de vanillesuiker of vanille-extract en roer tot je een glad, schuimig mengsel bekomt. 

* Voeg een voor een de eieren toe en klop tot ze volledig door het boter-suikermengsel zijn opgenomen.
* Zeef de bloem en droge gist en meng onder het deeg.
* Voeg eventueel een scheutje cognac toe. 

* Doe het mengsel in een ingevette cakevorm. 
* Laat ca. 70 minuten bakken bij 175°C. 

* Laat afkoelen en bestrijk eventueel met glazuur om de cake een glanzend laagje te geven.

Glazuur:
- 200 g poedersuiker

- enkele lepels water
- citroensap (ca. 1/4 citroen) 

* Meng de poedersuiker met het water en citroensap tot een vloeibaar papje.
* Bestrijk de cake met het glazuur en laat opstijven.


Bron:
http://nl.aldi.be/aldi_notencake_557.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten