- 150 g boter + 1 klontje voor het invetten
- 150 g kandijsuiker of rietsuiker + 3 eetlepels voor het bestrooien
- 150 g bloem
- 2 appels (ca. 300 g)
- 2 appels (ca. 300 g)
- 300 g ananas (in stukken)
- 4 theelepels vanille-extract
- 4 theelepels vanille-extract
* De oven voorverwarmen tot 180°C.
* Vet een taartvorm in met boter en bestrooi de vorm met de 3 eetlepels suiker.
* Snijd de ananas en de appels in kleine stukjes.
* Roer er 2 theelepels van het vanille-extract door.
* Schep de stukjes ananas en appel in de vorm.
* Meng in een kom met de vingertoppen de bloem, de suiker en de boter.
* Voeg de resterende 2 theelepels vanillearoma toe wanneer het mengsel kruimelig is.
* Bedek de stukjes fruit met dit mengsel en bak de crumble 40-50 minuten in de oven.
* Serveer lauwwarm of koud met een bolletje vanilleroom of roomijs.
Variatie:
* Meng de appel- en ananasstukjes met wat kaneel.
Bron:
http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/crumble/crumble-ananas-vanille
Geen opmerkingen:
Een reactie posten