Pagina's

zaterdag 5 oktober 2013

Crumble met appel, ananas en vanille

4 personen

- 150 g boter + 1 klontje voor het invetten
- 150 g kandijsuiker of rietsuiker + 3 eetlepels voor het bestrooien

- 150 g bloem
- 2 appels (ca. 300 g)
- 300 g ananas (in stukken)
- 4 theelepels vanille-extract
 
* De oven voorverwarmen tot 180°C.

* Vet een taartvorm in met boter en bestrooi de vorm met de 3 eetlepels suiker.
 
* Snijd de ananas en de appels in kleine stukjes. 
* Roer er 2 theelepels van het vanille-extract door. 
* Schep de stukjes ananas en appel in de vorm.
 
* Meng in een kom met de vingertoppen de bloem, de suiker en de boter. 
* Voeg de resterende 2 theelepels vanillearoma toe wanneer het mengsel kruimelig is.
* Bedek de stukjes fruit met dit mengsel en bak de crumble 40-50 minuten in de oven.
* Serveer lauwwarm of koud met een bolletje vanilleroom of roomijs.

Variatie:
* Meng de appel- en ananasstukjes met wat kaneel.

Bron
http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/crumble/crumble-ananas-vanille

Geen opmerkingen:

Een reactie posten