Pagina's

dinsdag 22 oktober 2013

Wit­lof met cas­se­ler­rib en port sa­lut

4 personen

- ca. 750 g witloof
- ca. 180 g port salut kaas
- 1 tuinkruiden bouillontablet
- 2 eetlepels grove mosterd
- 200 g casselerrib gegrild
- ca. 700 g krieltjes
- verse bieslook

* Oven voorverwarmen op 200 °C.

* Stronkjes witloof schoonmaken.

* Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren.

* In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witloof in ca. 5 min. beetgaar koken.
* Kookwater afgieten, witloof iets laten afkoelen en in lengte halveren.

* Witloof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen.
* Bovenkant van witloof met mosterd bestrijken, op elk stuk witloof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas.

* Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is.

* Intussen krieltjes koken in ca. 20 minuten.
* Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen.

* Krieltjes over 4 borden verdelen.

* Witloof ernaast leggen.

Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/515102/witlof-met-casselerrib-en-port-salut/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten