Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Paddenstoelenragout

4 personen

- 1 rode ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 50 gram boter
- 40 gram bloem
- 500 ml kokendhete groenten- of kippenbouillon 
- 2 eetlepel crème fraîche
- 2 eetlepels sherry of Madeira
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden 
- zout en peper
- enkele takjes platte peterselie

- 4 pasteibakjes

* De oven voorverwarmen op 175°C.
* Snij de deksels van de pasteibakjes. 
* De paddenstoelen klein snijden.

* De ui, de knoflook en de peterselie fijn snijden.

* Fruit de ui en de knoflook met een deel van de boter 1-2 minuten in een pan met dikke bodem.
* Bak de paddenstoelen 5 minuten mee (houd er een paar achter).
* Schep dit mengsel uit de pan.

* Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe.
* Laat de bloem al roerende 2-3 minuten op laag vuur garen.
* Roer tot het mengsel van de bodem loslaat en giet beetje bij beetje al roerend de hete bouillon erbij tot een gladde, gebonden saus ontstaat.

* Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de sherry of Madeira en Provençaalse kruiden door de saus.
* Breng op smaak met peper en zout.

* Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 minuten in de oven.

* Schep de warme ragout in de 4 pasteibakjes.
* Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen.
* Leg de deksels erop. 

Tip:
- De ragout is ook lekker met rijst, pasta of brood of als basis voor een lasagne.

Bron:
http://www.boodschappen.nl/recepten/paddenstoelenragout/

======================================================

Pasta met paddestoelenragout

- pasta (bv. spirelli)
- tomaat
- gekookte ham
- geraspte kaas
- crème fraîche

* Pasta gaar koken.
* Tomaat en gekookte ham in blokjes snijden. 

* Meng de paddestoelenragout met de pasta, tomaat en gekookte ham.
* Bestrooi met geraspte kaas en overgiet met wat crème fraîche.

* Laat de pastaschotel gratineren in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten