4 personen
- 1 bloemkool
- 1/2 dl mayonaise
- 1/2 dl yoghurt
- 6 eetlepels room
- 1 theelepel kerrie
- 2 sjalotjes
- 2 eieren
- 2 tomaten
- 4 slabladeren
- peterselie of bieslook
- zout, peper
* Eieren hard koken en laten afkoelen.
* Schoongemaakte bloemkool beetgaar koken en laten afkoelen.
* Sjalotjes, peterselie of bieslook en eieren fijn hakken.
* Tomaten in stukjes snijden.
* Saus maken van de mayonaise, yoghurt, room, kerrie en sjalotjes.
* Meng de bloemkool met de stukjes tomaat, de fijngehakte eieren en de saus.
* Op smaak brengen met peper en zout.
* Op ieder bord een slablad leggen en vullen met de bloemkoolsalade.
* Strooi wat fijngehakte peterselie of bieslook over de salade.
Variatie:
* Reepjes gekookte of gerookte ham bij de bloemkoolsalade voegen.
Bron:
http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=63932&userid=212505
Geen opmerkingen:
Een reactie posten