8-10 stukken
- 130 g boter
- 220 g suiker
- 3 eieren
- 160 g bloem
- 5 g bakpoeder
- citroenrasp van 1 citroen
- 5 ml vanille-extract
- 250 g ricotta
- 1 grote appel
- 150 g blauwe bessen
- springvorm van 20-22 cm
* Oven voorverwarmen op 200°C (conventioneel) of 190°C (hete lucht)
* Springvorm invetten.
* Zeef de bloem samen met de bakpoeder.
* De boter en suiker romig kloppen.
* Voeg een voor een de eieren toe, tot ze volledig opgenomen zijn.
* De ricotta, vanille-extract en citroenrasp toevoegen op de laagste stand en vervolgens de gezeefde bloem + bakpoeder.
* Rasp de appel en meng hem onmiddellijk onder het beslag om het bruin worden van de appel te voorkomen.
* Bebloem de blauwe bessen en roer ze door het beslag.
* Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 40-50 minuten op 180 °C (hete lucht) of 200°C.
* Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens volledig laten afkoelen op een rooster.
* Bestrooi met poedersuiker voor het serveren!
Bronnen:
http://www.goddelijkehuisvrouw.nl/index.php/ricotta-cheesecake-met-appel/
http://cakejevaneigendeeg.wordpress.com/2013/06/24/foodblogswap-ricotta-cake-met-blauwe-bessen/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten