Pagina's

maandag 30 september 2013

Hangop met frambozen

2 personen

- 500 ml volle yoghurt
- 125 g frambozen (diepvries of vers)
- 1 eetlepels suiker

* Bekleed een vergiet met kaasdoek en hang in een kom of gebruik een plastiek koffiefilter.
* Giet de yoghurt in het vergiet of de koffiefilter en zet het geheel minimaal 8 uur in de koelkast.

* Schep de uitgelekte yoghurt (hangop) in een kom of in meerdere schaaltjes. 

* Verwarm de frambozen.
* Druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen.
* Voeg eventueel een beetje suiker toe, als je de frambozen te zuur vindt. 

* Giet de frambozen over de hangop.

Hangop met frambozen en ananas


- 1/4 ananas
- 250 g frambozen
- 2 handjes muesli
- 2 eetlepels hazelnoten

* Snijd de ananas in kleine blokjes. 
* Maak een frambozensaus (zie hierboven). 

* Doe de ananas onderin een glas of kom. 
* Schep hierop de yoghurt en daarop de frambozensaus.
* Bestrooi met muesli en hazelnoten. 

Tip:
- Wat honing onder de hangop roeren.

Bron:
http://www.maaikevankessel.nl/2008/08/07/hangop-met-frambozen/
http://www.maaikevankessel.nl/2012/04/01/hangop-met-ananas-en-framboos/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten