Pagina's

zondag 22 september 2013

Courgettetaart met feta

4 personen

- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren 
- 100 ml room
- 150 g feta (+ wat extra)
- 1 vel bladerdeeg
- 8-10 minitomaatjes
- 30 g pijnboompitten
- gedroogde oregano
- peper en zout 
- olijfolie

- ovenschaal met doorsnede ca. 24 cm

* Oven voorverwarmen op 200°C.

* Rasp de courgette grof met de keukenmachine (ca. 500-600 g).
* Strooi wat zout over de courgetterasp, meng even en laat uitlekken.
* Spoel de uitgelekte courgette onder de kraan om het meeste zout te verwijderen en knijp ze zeer goed uit.

* Rol het bladerdeeg uit en leg het in de bakvorm.
* Prik met een vork gaatjes in de bodem, beleg het deeg met bakerwten en bak 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

* Snipper de ui en de knoflook fijn.
* Verkruimel de feta.
* Halveer de tomaatjes. 

* Rooster de pijnboompitten. 
* Bak de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

* Bestrooi de taartbodem met (kruiden)paneermeel of panco, dit voorkomt dat de bodem vochtig wordt.  
* Verdeel de courgetterasp over de taartbodem. 

* Klopt het ei los met de room en voeg de gebakken ui/knoflook en pijnboompitten toe.
* Breng op smaak met oregano, peper en zout en giet over de courgette.


* Druk de gehalveerde tomaatjes in het courgettemengsel, met de ronde kant naar onderen.
* Strooi de feta erover en zet opnieuw in de oven.


* Laat de taart in 35 à 40 minuten bakken bij 200°C. 
 

* Werk af met wat extra fetakruimels.
* Lauwwarm opdienen.

Variatie:
* 150 g geraspte belegen kaas samen met de feta (en tijm) over de courgettetaart strooien.
* Fijngehakte bieslook en dille of basilicum bij het ei-roommengsel voegen.
* Vervang de minitomaatjes door gedroogde tomaten.

Bron:
http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/7054/courgettetaart-met-feta 
http://genietenvaneten.blogspot.be/2013/09/heerlijk-en-simpel-courgettetaart-met.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten