- 2 - 3 courgettes
- 5 wortels
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel currypoeder (5 ml)
- 1 geschilde aardappel in blokjes gesneden
- verse peper van de molen
- zout
- eventueel slagroom of yoghurt
* Indien nodig de courgettes schillen en het merg en zaden verwijderen.
* Schraap de wortels.
* Snij de wortels en courgettes in stukjes.
* De ui en knoflook fijnsnijden.
* Fruit de ui gedurende een paar minuten in een grote pan.
* Voeg de knoflook en currypoeder toe en laat dit nog 2 minuutjes meefruiten.
* De courgette, wortel en aardappel toevoegen en even kort meebakken.
* Water en de bouillonblokjes toevoegen, de soep aan de kook brengen en laten koken gedurende 20-30 minuten.
* De soep mixen en op smaak brengen met peper en zout.
* Serveer de courgettesoep met een dot yoghurt of slagroom en wat
fijngesnipperde bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten