Pagina's

zaterdag 7 september 2013

Krui­mel­taart met ap­pel, blau­we bes­sen en prui­men

8-12 personen

Taartbodem:
- 125 g roomboter
- 100 g suiker
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 2 eetlepels koud water

Kruimeldeeg:
- 50 g roomboter
- 50 g suiker
- 100 g bloem
- 1 theelepel koekkruiden 

Vulling:
- 4 friszure appels
- 5 pruimen
- 125 g blauwe bessen
- 2 eetlepels custardpoeder 

Taartvorm: doorsnede ca. 28 cm

* Oven voorverwarmen op 200 ºC. 
* Snij de roomboter in blokjes. 
* Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.

* Schil de appels en snij ze in stukjes.
* Snij de pruimen in vieren.

* Taartvorm invetten en bestrooien met bloem.

Taartbodem:
* In een kom de boter met de suiker tot glad mengsel roeren. 
* De bloem, de eierdooiers en het water toevoegen en tot een soepel deeg kneden.

Kruimeldeeg:
* In andere kom de bloem, suiker, boter en koekkruiden met vingertoppen door elkaar wrijven tot deeg op kruimels lijkt.

Vulling:
* In een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen. 
* Deeg voor de taartbodem op met een bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde, dunne lap van ca. 30 cm. 
* Taartvorm bekleden met deeg. 
* Appelmengsel erover verdelen.
* Kruimeldeeg over vulling strooien. 
* Taart één richel onder midden in oven schuiven en in ca. 60 min. goudbruin en gaar bakken.

Variaties:
- De pruimen kunnen vervangen worden door verse abrikozen of perziken.
- De blauwe bessen kunnen vervangen worden door bramen.
- Appels, peer en gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen.

Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/302736/kruimeltaart-met-appel-blauwe-bessen-en-pruimen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten