Taartbodem:
- 125 g roomboter
- 100 g suiker
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 2 eetlepels koud water
Kruimeldeeg:
- 100 g bloem
- 1 theelepel koekkruiden
Vulling:
- 4 friszure appels
- 5 pruimen
- 125 g blauwe bessen
- 2 eetlepels custardpoeder
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 2 eetlepels koud water
Kruimeldeeg:
- 50 g roomboter
- 50 g suiker - 100 g bloem
- 1 theelepel koekkruiden
Vulling:
- 4 friszure appels
- 5 pruimen
- 125 g blauwe bessen
- 2 eetlepels custardpoeder
Taartvorm: doorsnede ca. 28 cm
* Oven voorverwarmen op 200 ºC.
* Snij de roomboter in blokjes.
* Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.
* Schil de appels en snij ze in stukjes.
* Snij de pruimen in vieren.
* Taartvorm invetten en bestrooien met bloem.
Taartbodem:
* Splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.
* Schil de appels en snij ze in stukjes.
* Snij de pruimen in vieren.
* Taartvorm invetten en bestrooien met bloem.
Taartbodem:
*
In een kom de boter met de suiker tot glad mengsel roeren.
* De bloem, de eierdooiers en het water toevoegen en tot een soepel deeg kneden.
* De bloem, de eierdooiers en het water toevoegen en tot een soepel deeg kneden.
Kruimeldeeg:
*
In andere kom de bloem, suiker, boter en
koekkruiden met vingertoppen door elkaar wrijven tot deeg op kruimels
lijkt.
Vulling:
Vulling:
* In een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar scheppen.
* Deeg voor de taartbodem op met een bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde, dunne lap van ca. 30 cm.
* Taartvorm bekleden met deeg.
* Appelmengsel erover verdelen.
* Kruimeldeeg over vulling strooien.
* Taart één richel onder midden in oven schuiven en in ca. 60 min. goudbruin en gaar bakken.
Variaties:
- De pruimen kunnen vervangen worden door verse abrikozen of perziken.
- De blauwe bessen kunnen vervangen worden door bramen.
- Appels, peer en gedroogde pruimen of
gedroogde abrikozen.
Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/302736/kruimeltaart-met-appel-blauwe-bessen-en-pruimen/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten