Pagina's

zondag 20 oktober 2013

Mars-mousse

6 personen

- 4 marsrepen
- 50 ml melk
- 2 - 4 eetlepels cacaopoeder
- 50 g walnoten
- 150 ml room
- 3 eiwitten
- chocoladeschaafsel van witte chocolade

* De marsrepen in stukjes snijden en de walnoten in stukjes hakken.

* Giet de melk in een pan met dikke bodem, voeg de stukjes mars, de gehakte noten en de cacaopoeder toe en laat opwarmen op een laag vuurtje.
* Laten de mars langzaam smelten onder voortdurend roeren.

* Eenmaal gesmolten een laten afkoelen onder regelmatig roeren.

* Klop ondertussen de room stijf.
* In een andere kom klop je de eiwitten stijf.

* Spatel eerst de room en vervolgens het eiwit voorzichtig onder de gesmolten marsrepen.

* Schep de mousse in schaaltjes, laat opstijven en decoreer voor het opdienen met room en chocoladeschaafsel. 

Tip:
- Vervang de mars door Snickers of Milky Way

Bron:
http://www.junnekesrecepten.be/recept/525

Geen opmerkingen:

Een reactie posten