4 personen
- 1 kleine bloemkool (ca. 600 g)
- 1 grote aardappel
- 1 ui
- 2 kipbouillonblokjes
- 100 gram rauwe ham
- peper en zout
* De bloemkool, aardappel en ui in grove stukken snijden.
* De ui glazig stoven en vervolgens de bloemkool en de aardappel toevoegen en even laten meestoven.
* Voeg ca. 2 liter water en de bouillonblokjes toe en laat 20-30 minuten koken.
* Bak ondertussen de rauwe ham uit in een pan zonder boter.
* Laat de gebakken ham afkoelen op een stukje keukenpapier en snij hem in reepjes.
* Pureer de gekookte de soep met een staafmixer tot een mooie gladde massa.
* Serveer de soep met de gebakken hamreepjes.
Tips:
- Ook lekker met Parma ham of Serrano ham.
- De ham kan je eventueel ook door de soep roeren in plaats van erop te serveren.
Bron: http://kvzkookblog.blogspot.be/2009/12/bloemkoolsoep-met-rauwe-ham.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten