Pagina's

zondag 6 oktober 2013

Bloemkoolsoep met rauwe ham

4 personen

- 1 kleine bloemkool (ca. 600 g)
- 1 grote aardappel

- 1 ui
- 2 kipbouillonblokjes

- 100 gram rauwe ham
- peper en zout


* De bloemkool, aardappel en ui in grove stukken snijden.


* De ui glazig stoven en vervolgens de bloemkool en de aardappel toevoegen en even laten meestoven.

* Voeg ca. 2 liter water en de bouillonblokjes toe en laat 20-30 minuten koken.
 

* Bak ondertussen de rauwe ham uit in een pan zonder boter. 
* Laat de gebakken ham afkoelen op een stukje keukenpapier en snij hem in reepjes.

* Pureer de gekookte de soep met een staafmixer tot een mooie gladde massa.
 

* Serveer de soep met de gebakken hamreepjes.

Tips:

- Ook lekker met Parma ham of Serrano ham.
- De ham kan je eventueel ook door de soep roeren in plaats van erop te serveren.

Bron:
http://kvzkookblog.blogspot.be/2009/12/bloemkoolsoep-met-rauwe-ham.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten