Pagina's

zaterdag 19 oktober 2013

Ham-prei slaatje

- 2 eieren
- 4 sneden gekookte ham
- ca. 10 cm preiwit
- 2-4 eetlepels mayonaise
- peper, zout
- kerriepoeder

* Eieren hard koken en laten afkoelen.

* Snij het preiwit in dunne halve ringen en de gekookte ham in reepjes (iets grover dan het preiwit).
* Plet de hard gekookte eieren fijn.

* Meng alles met de mayonaise.
* Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerriepoeder.

* Lekker op brood, toast, stokbrood ....

Variaties:
* Vervang de mayonaise door de helft yoghurt en de helft mayonaise.
* Vervang de ham door gerookte kipfilet.
* 1 knoflookteentje of enkele kleine zilveruitjes toevoegen.
* Eventueel de mayonaise wat vloeibaarder maken met een scheutje olie en azijn.
* 1 eetlepel boursin fijn prakken en onder de mayonaise mengen.
* Doe de prei in een zeef en schenk er royaal kokend water over. Laat de prei goed uitlekken en afkoelen.
* Een kuipje Boursin Mini's onder de salade mengen.
* Versier met fijngeknipte peterselie.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten