10-12 personen
- 100 ml espresso (100 ml water + 3 theelepels instant espressopoeder)
- 60 ml + 75 ml Baileys likeur
- 400 g Savoiardi koekjes (Italiaanse lange vingers)
- 2 eieren
- 75 g griessuiker
- 500 g mascarpone op kamertemperatuur
- cacaopoeder
vierkante schaal van 22 cm
* Espresso maken en laten afkoelen.
* Splits de eieren en bewaar 1 eiwit.
* Klop de twee dooiers met de suiker witgeel.
* Voeg er 75 ml Baileys en de mascarpone aan toe.
* Klop het ene eiwit op tot sneeuw en spatel door het mascarponemengsel.
* Meng de koffie met 60 ml van de Baileys in een lage, brede schaal.
* Dompel de koekjes in deze vloeistof (opletten dat ze niet doorweekt zijn).
* Leg ze op de bodem van de schaal.
* Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de koekjeslaag.
* Leg hierop een tweede laag geweekte lange vingers en bedek met het resterende mengsel.
* Dek de schaal af met plasticfolie en zet een nacht lang in de koelkast.
* Vlak voor het opdienen de tiramisu met cacaopoeder bestrooien.
Variatie:
* 60 g geschaafde amandelen droog roosteren in een warme pan. Haal ze uit de pan als ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen.
* Voeg de geroosterde amandelen bij het mascarponemengsel.
Bron:
http://hap-en-tap.blogspot.be/2012/08/irish-cream-tiramisu.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten