Pagina's

dinsdag 15 oktober 2013

Foe yong hai

4 personen

Saus (500 ml)


- 1/2 ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 3 gepelde tomaten (uit blik)
- 200 ml water
- 200 ml tomatenketchup
- 50 ml azijn 
- 3-4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1-2 eetlepels gembersiroop of  2 bolletjes stemgember
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel maizena
- sesamolie, ongeveer 6 druppels
- sambal

* De ui fijn snijden en de knoflook persen. 
* Snij gepelde tomaten in kleine stukken of pureer ze.
(* De stemgember fijnsnijden.)

* De ui en knoflook glazig bakken.
* Voeg de tomaten bij het ui-knoflook mengsel en laat even meestoven.

* Voeg na 1 minuut water, azijn, en tomatenketchup toe en breng aan de kook.
* Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt.
* Verwarm de gezeefde saus en voeg de suiker, ketjap, gembersiroop en gemberpoeder toe.

* Los de maizena op in wat water en bind hiermee de saus.
* Voeg tenslotte de sesamolie en sambal naar smaak toe.

Foe yong hai

- 6 eieren
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 4-5 champignons
- 50 gram wortelen
- 1 paprika
- 1 eetlepel selderij
- 1/2 prei of 2 stengels lente-ui
- enkele takjes bladpeterselie.
- peper en zout
 
* Snij ui, selderij, prei of lente-ui en paprika heel fijn en pers het teentje knoflook.
* De wortel grof raspen.
* Champignons in kleine dunne plakjes snijden. 
* De peterselie fijnhakken.

* Klop de eieren los en meng met zout, peper en fijngehakte peterselie

* De ui en knoflook goudgeel fruiten.
* De wortel toevoegen en even laten meebakken.
* Voeg de rest van de groenten toe en bak 1 minuut mee.
* Giet daarna de losgeklopte eieren bij de groenten en bak de omelet goudbruin aan beide kanten.

* Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai.

Variatie:
* 100 g kipfilet in fijne reepjes snijden en aanbakken alvorens de ui te fruiten. 

Bron:
http://www.smulweb.nl/recepten/1371352/Foe-yong-hai-met-kip-voor-100-zoals-bij-de-chinees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten