Pagina's

dinsdag 8 oktober 2013

Ananascompote met vanille, rum en limoen

4 personen 

- 1 dikke ananas
- 1 limoen
- 3 eetlepels rum
- 100 g ruwe rietsuiker
- 1 vanillestokje

* Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes.

* Doe de ananasblokjes in een stoofpot met de suiker, het limoensap, de rum en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
* Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten. 

* Dien lauw op met een bol ijs (en pannenkoek), rijstpudding of koud met plattekaas.
* Deze compote kan je ook serveren bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi. 

Tip:
- Afhankelijk van de rijpheid en het suikergehalte van de ananas, dient misschien de kooktijd en/of hoeveelheid suiker aangepast te worden.

Bron:
http://nl.delhaize.be/nl-be/recepten/recepten/ananascompote-met-vanille,-rum-en-limoen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten