Pagina's

dinsdag 3 december 2013

Speculaaskaastaart

6 personen

- 1 rol kruimeldeeg
- 3 eieren
- 100 g fijne suiker
- 1 eetlepel patisseriebloem
- 40 - 60 g speculaas
- 2 eetlepels amaretto
- 500 g volle plattekaas
- slagroom om af te werken 


- springvorm ca. 24 cm

* Oven voorverwarmen op 210 °C.
 

* Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm. Druk de zijkanten goed aan. 
* Maal de speculaas fijn in de keukenrobot

* Splits de eieren. 
* Klop het eigeel los en meng met de suiker en de bloem. 

* Voeg de speculaas bij het eiermengsel. 
* Voeg de amaretto toe. 
* Meng met de plattekaas. 

* Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel. 

* Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad. 

* Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. 

* Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster. 

* Snij in spiezen en werk af met slagroom.
 

Bron:
http://nl.aldi.be/aldi_speculaaskaastaart_479.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten