Pagina's

zaterdag 30 juli 2016

Eiersalade met chorizo en boontjes

4 personen

- 500 g krielaardappelen
- 225 g sperziebonen
- 225 g chorizo
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 2 el azijn (bv. basilicum-azijn)
- 2 el peterselie
- peper en zout


* De aardappelen halveren en de sperziebonen schoonmaken en breken in stukjes van ca. 2-3 cm.
* Chorizo in plakjes snijden. 
* Knoflook fijn snipperen.
* Peterselie fijnhakken.

* De aardappelen en de boontjes samen gaarkoken (ca. 10-12 min.).
* Eieren hard koken. 

* Bak de schijfjes chorizo 1-2 minuten aan in een lepeltje olijfolie tot ze krokant zijn. 
* Schep ze uit de pan en leg opzij. 
* Bak in dezelfde pan de knoflook zacht (ca. 1 min).
 
* Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en de peterselie toe. 
* Snij de eieren in kwartjes en verdeel ze samen met de aardappelen, bonen en chorizo over vier borden. 
* Schenk er de azijnmengeling over en kruid af met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten