- 500 g krielaardappelen
- 225 g sperziebonen
- 225 g sperziebonen
- 225 g chorizo
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 2 el azijn (bv. basilicum-azijn)
- 2 el peterselie
- peper en zout
- 2 el peterselie
- peper en zout
* De aardappelen halveren en de sperziebonen schoonmaken en breken in stukjes van ca. 2-3 cm.
* Chorizo in plakjes snijden.
* Knoflook fijn snipperen.
* Peterselie fijnhakken.
* De aardappelen en de boontjes samen gaarkoken (ca. 10-12 min.).
* Eieren hard koken.
* Bak de schijfjes chorizo 1-2 minuten aan in een lepeltje olijfolie tot ze krokant zijn.
* Schep ze
uit de pan en leg opzij.
* Bak in dezelfde pan de knoflook zacht (ca. 1 min).
* Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en de peterselie toe.
* Snij de eieren in kwartjes en verdeel ze samen met de aardappelen, bonen en chorizo
over vier borden.
* Schenk er de azijnmengeling over en kruid af met peper
en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten