Pagina's

woensdag 3 augustus 2016

Notenwijn (porto)

- 200 - (250 ml) alcohol (min. 94°C)
- 2 l rode wijn
- (200) - 250 g suiker
- 3 okkernoten met bolster (oogsten eind juni - september)

*  Jonge noten geoogst eind juni/juli geven een wrangere smaak aan de drank dan rijpere noten geoogst in augustus/september.

* De goed gewassen noten met bolster inkerven of halveren. (Bij voorkeur met handschoenen aan).

* Alle ingrediënten samen voegen. 

* 5 maanden laten staan en de fles regelmatig schudden om de suiker te laten oplossen.


* Verwijder de noten in januari en laat dan in flessen trekken tot eind april/mei. 

* Vooraleer aan een fles te beginnen, de drank filteren om het bezinksel er uit te zeven. 



- 200 - (250 ml) alcohol (min. 94°C)
- 2 l witte wijn
- (200) - 250 g suiker
- 3 okkernoten

* De noten pas oogsten wanneer ze van de boom gevallen zijn. 

* De bolster verwijderen en de noten zeer goed wassen (afschuren).

* De noten kapot kraken met een notenkraker en bij de rest van de ingrediënten voegen.

Bron: onbekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten