Rood
- 2 l rode wijn
- (200) - 250 g suiker
- 3 okkernoten met bolster (oogsten eind juni - september)
* Jonge noten geoogst eind juni/juli geven een wrangere smaak aan de drank dan rijpere noten geoogst in augustus/september.
* De goed gewassen noten met bolster inkerven of halveren. (Bij voorkeur met handschoenen aan).
* Alle ingrediënten samen voegen.
* 5 maanden laten staan en de fles regelmatig schudden om de suiker te laten oplossen.
* Verwijder de noten in januari en laat dan in flessen trekken tot eind april/mei.
* Vooraleer aan een fles te beginnen, de drank filteren om het bezinksel er uit te zeven.
Wit
- 200 - (250 ml) alcohol (min. 94°C)
- 2 l witte wijn
- (200) - 250 g suiker
- 3 okkernoten
* De noten pas oogsten wanneer ze van de boom gevallen zijn.
* De bolster verwijderen en de noten zeer goed wassen (afschuren).
* De noten kapot kraken met een notenkraker en bij de rest van de ingrediënten voegen.
Bron: onbekend
Geen opmerkingen:
Een reactie posten