Pagina's

dinsdag 30 augustus 2016

Mosselen met chorizo

2 personen

- 2 kg verse mosselen
- 100 g chorizo
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel selder
- 250 g vleestomaten
- 1 rode of groene paprika, in repen
- 1 laurierblaadje
- enkele takjes tijm
- 1 dl droge witte wijn of 50 ml droge sherry
- ½ tl chilipeper (uit molen) of tabasco
- 2 el platte peterselie
- 2 el olijfolie

* Mosselen schoonmaken en spoelen in ruim koud water.

* De chorizo in blokjes snijden.
* De ui fijn snipperen en de knoflook uitpersen.
* Schil de bolle zijde van de selder met een dunschiller om de taaiste vezels te verwijderen. Snij in lange reepjes en vervolgens in kleine stukjes.
* Snij de tomaten in stukjes en de paprika in reepjes of blokjes.

* Bak de chorizo zonder olie of boter zachtjes 3 min.
* Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. mee.
* Voeg de tomaat, het laurierblaadje, de tijm, de wijn of sherry en chilipeper toe.
* Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

* Giet de mosselen in een grote mosselpan en giet hierop het chorizomengsel.
* Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook.
* Kook de mosselen in 5 min. gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.

* Snijd de peterselie fijn.
* Bestrooi de mosselen met de peterselie.

* Opdienen met olijvenmayonaise.

Bron:
http://www.ah.be/allerhande/recept/R-R668972/mosselen-met-chorizo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten