4 personen
- 225 g chorizo
- 500 g krielaardappelen
- 225 g sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 2 el (sherry)azijn
- 1 kl olijfolie
- 2 el peterselie
- peper en zout
* Snij de chorizo in plakjes.
* Halveer de aardappelen.
* Knoflook fijn snipperen.
* Peterselie fijnhakken.
* Kook de aardappelen 12 minuten gaar in gezouten water.
* Leg er na 6 minuten de eieren bij en laat meekoken.
* Giet alles af en schrik de eieren even onder koud water.
* De boontjes gaarkoken.
* Bak de schijfjes chorizo 1-2 minuten aan in de olijfolie tot ze krokant zijn.
* Schep ze uit de pan en leg opzij.
* Bak in dezelfde pan de knoflook zacht.
* Haal de pan na een minuut van het vuur en schenk er de sherry-azijn met de peterselie in. Roer om.
* Pel de eieren en snijd ze in kwartjes.
* Verdeel de eieren samen met de aardappelen, bonen en chorizo over vier borden. Schenk er de azijnmengeling over en kruid af met peper en zout.
Bron: https://15gram.be/recepten/eiersalade-met-chorizo-en-boontjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten