- 100 g bloem
- 3/4 tl bakpoeder
- snufje zout
- 4 grote appels (kies 4 verschillende soorten)
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 150 g suiker
- 3 el donkere rum of calvados
- ½ tl vanille extract
- 115 g roomboter
- springvorm: 20 cm doorsnede.
* De boter laten smelten en afkoelen.
* De bodem van de springvorm bekleden met bakpapier en de zijkanten invetten met boter.
* De oven voorverwarmen op 175°C.
* Meng in een kleine kom de bloem, bakpoeder en het zout en zet opzij.
* Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
* Meng met een garde in een grote kom de eieren, voeg de suiker toe en klop minstens 1 minuut goed door elkaar.
* Voeg de rum en het vanille extract toe en klop even goed door.
* Voeg dan de helft van het bloemmengsel toe en meng tot het is opgenomen.
* Voeg dan de helft van de boter toe en vervolgens de andere helft bloem en daarna weer de boter.
* Klop tot alles goed gemengd is en je een egaal deeg hebt.
* Voeg dan in drie keer de appelblokjes toe en roer alles met een spatel goed door elkaar. De blokjes appel moeten aan alle kanten bedekt zijn met het deeg.
* Doe het appeldeeg in de springvorm en bak de appeltaart 50 - 60 minuten in de voorverwarmde oven, de bovenkant moet goudbruin zijn en een satéprikker moet er droog en schoon uitkomen.
* Laat de taart 5 minuten afkoelen en ga dan met een mes langs de randen. Maak de springvorm voorzichtig open en laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.
Bron: http://carolinebrouwer.blogspot.be/2011/03/marie-helenes-appeltaart.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten