Pagina's

dinsdag 1 augustus 2017

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met mas­car­po­ne

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1-2 wortels
- 3 el olijfolie
- 1½ kg romatomaten
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 3 kippenbouillontabletten
- 1 liter water
- 250 g mascarpone of roomkaas
- 100 g verse rode pesto
- 15 g verse basilicum

* Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
* Snijd de tomaten in blokjes.
* Snij de wortels in schijfjes.

* Verhit de olie in een grote soeppan.

* Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes.

* Voeg de tomaten, wortel en de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.

* Voeg water en bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.

* Neem van het vuur en roer de mascarpone of roomkaas erdoor.
* Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en schenk boven een andere pan door de passe-vite.

* Roer de helft van de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee. er

* Breng de soep op smaak met peper.
* Snijd het basilicum in reepjes.

* Verdeel over de kommen.
* Voeg de rest van de pesto toe en en strooi het basilicum erover.

Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R312334/italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen