Pagina's

woensdag 2 augustus 2017

Griesmeelpudding met ananas en kokoskoekjes

Griesmeelpudding

- 200 ml melk

- 20 g vanillesuiker
- 40 g rijstgriesmeel (geen tarwegriesmeel)

- 1/2 vanillestok
- 1 dl slagroom
 - een scheutje Batida de Coco (eventueel)

* Verwarm de room of melk in een steelpan.
* Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij de room.

* Voeg er de suiker en het griesmeel aan toe. 

* Laat al roerend indikken op een niet te hoog vuur.

* Haal de pudding van het vuur en doe in een kom. Dek af met een stuk huishoudfolie en druk het tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt. 

* Laat afkoelen in de koelkast.
 

* Klop de slagroom met een garde op tot yoghurtdikte.
* Spatel de room door de griesmeelpudding. 
* Voeg er eventueel een scheutje Batida de Coco aan toe.

Ananas

- 1/2 vanillestok
- 1 steranijsje
- een snuif kaneelpoeder
- 2 deciliters suikersiroop 

- 400 g ananas (liefst niet te rijp)

* Maak een suikersiroop: breng 1/3 water aan de kook, zet het vuur zachter en voeg 2/3 suiker toe

* Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
* Doe de zaadjes en de peul met de steranijs en een snuif kaneel bij de suikersiroop. 

* Verwarm op een laag vuur en laat een tijdje trekken.
 

* Schil de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
* Giet de siroop over de ananasblokjes en laat marineren. 

* Bewaar de gemarineerde ananas in de koelkast.
 

Kokoscrumble
 

- 100 g kokosschilfers
- 100 g kokosrotsjes (koekjes)
- 100 g havermoutkoekjes


* Mix de kokosschilfers met de kokosrotsjes en de havermoutkoekjes in de hakmolen.
 

Afwerken en serveren

* Doe de pudding in een spuitzak. Spuit een laag pudding in elk glas. Leg er een laag gemarineerde ananas op en werk af met kokoscrumble.

Bron: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/griesmeelpudding-met-ananas-en-kokoskoekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen