Pagina's

dinsdag 29 augustus 2017

Pastasalade met tonijn en ansjovis

4 personen

- 360 g pasta
- 300 g tonijn uitgelekt gewicht
- 12 kerstomaatjes
-  1 stukje komkommer
- 3 el pijnboompitten of hennepzaad
- gemengde salade

Dressing:
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels yoghurt
- ca. 8 - 16 ansjovisfilets in olijfolie
- 12 gedroogde tomaatjes
- enkele blaadjes basilicum
- enkele olijven
- tabasco
- worchestersaus
- citroensap

* De pasta gaarkoken en afgieten.
* Mix de ingrediënten voor de dressing.

* Roer de dressing onder de pasta.

* Giet de tonijn af en haal deze wat uit elkaar (niet te fijn).
* Snijd de kerstomaatjes in vier (en rooster de pijnboompitten).
* Snijd de komkommer in blokjes.

* Leg de partjes kerstomaatjes, de komkommerblokjes en de tonijn op de pasta.
* Bestrooi met het hennepzaad of de geroosterde pijnboompitten.

* Serveer met een gemengde salade. Kan zowel lauwwarm als koud geserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten