Pagina's

dinsdag 22 augustus 2017

Tomatensaus in de oven

- 2 kg tomaten
- 7 teentjes knoflook
- (1 ui)
- (1 wortel)
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 blaadje salie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde basilicum 
- 2 rode peper of 2 rode paprika's
- 6 eetlepels olijfolie
- zout en peper

* Oven voorverwarmen op 180°C (heteluchtoven).

* Snij de gewassen tomaten in grote stukken.
* Pel de knoflook en snijd deze in schijfjes.
* Snij de wortel en ui in stukjes.
* Snij het salieblaadje in kleine reepjes.
* Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd ze in kleine stukken.

* Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en meng ze goed door elkaar.
* Zet de ovenschaal (onafgedekt) gedurende ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. 
(Hoe langer je de saus in de oven laat staan, hoe lekkerder het wordt. Laat dus gerust een halfuurtje langer garen.)

* Mix de saus fijn en haal ze eventueel nog door een roerzeef.
* Breng op smaak met peper, zout en eventueel enkele theelepels suiker.

* Doe de saus in gesteriliseerde weckpotten.
* Wecken: 90°C gedurende 30 minuten.

Bron: http://weckenonline.eu/recepten/tomatensaus-2/

Variatie
- De rode pepers vervangen door chilipoeder of gerookte paprikapoeder.  
- Enkele lepels balsamicoazijn toevoegen. 
- 1 klein blikje tomatenpuree toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten