Pagina's

dinsdag 1 augustus 2017

Rode pesto

- 200 g zongedroogde tomaten (op olie)
- 1 koffielepel tomatenpuree (geconcentreerd)
- 40 g Parmezaanse kaas (blokje)
- 2 teentjes look
- 10 cl olijfolie
- 1 scheutje balsamicoazijn
- peper
- zout
- 20 g zonnebloempitten

* Snij de Parmezaanse kaas in kleine blokjes.

* Doe de zonnebloempitten, de kleine blokjes Parmezaanse kaas en de gepelde teentjes look in een blender.
* Giet de zongedroogde tomaatjes erbij, samen met de olie uit het potje. (De tomatenolie vervangt extra olijfolie.)
* Schep ten slotte de geconcentreerde tomatenpuree erbij en mix alles tot een gladde (vrij dikke) pesto.

* Proef de pesto en voeg wat peper van de molen toe en eventueel een snuifje zout.

Bron: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/zeeduivel-met-rode-pestopuree-rucola-en-parmezaanse-kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen