Pagina's

dinsdag 20 november 2018

Kaastaart met speculaas

Bodem:
- 150 g speculaas
- 50 g walnoten
- 50 g amandelen of amandelpoeder
- 100 g boter

Vulling:
- 3 eieren
- 100-150 g vanillesuiker
- 500 g platte kaas
- 1 lepel puddingpoeder


Vorm: 20 cm

Oven voorverwarmen op 150 °C.

Bodem:

* Maal speculaas en de noten fijn in de keukenmachine.


* Laat de boter smelten en meng de gesmolten boter onder de speculaas/noten-mengeling. 


* Giet in een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met je hand.

Vulling:

* De eieren scheiden. Zet het eiwit even aan de kant.

* Klop de eierdooiers samen met de suiker in de keukenmachine tot een romige, gelige massa.

* Voeg het gezeefde puddingpoeder toe en klop nog even verder.

* Eiwit stijf kloppen.

* Meng de platte kaas onder het geheel en als laatste het opgeklopte eiwit.

* Giet het kaasmengsel over de speculaasbodem.

* Plaats gedurende 60 minuten in de oven. 


* Laat afkoelen in de oven. 

Tips:

- Voorkom klonters in het kaasmengsel door ervoor te zorgen dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn (zeker de plattekaas).

- Laat goed afkoelen alvorens ze te ontvormen.

- Het beste bak je de taart een dagje op voorhand.

Variatie:


- 2 eetlepels amaretto aan het kaasmengsel toevoegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten