Pagina's

zaterdag 1 december 2018

Kruidnoten cheesecake

10-12 personen

Bodem:
- 240 gram kruidnoten (of speculaasjes)
- 100 gram boter 

Vulling:
- 500 gram mascarpone
- 250 g ricotta
- 180 gram suiker
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 20 gram vanillepoeder
- 4 tl speculaaskruiden
- 175 gram kruidnoten

Topping:
- kruidnoten
- amandelschaafsel 

Vorm: 24 cm

Oven voorverwarmen op 150 °C.

Bodem:

* De kruidnoten of speculaas fijnmalen.
* Boter smelten.
* Kruidnoten en boter mengen tot een kruimelig en plakkerig mengsel.
* Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.

Vulling:

* Mascarpone, ricotta en suiker romig kloppen.

* Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen. 

* Vanille-extract toevoegen. 

* Vanillepoeder zeven.
* Spatel vanillepoeder en speculaaskruiden door het beslag, als laatst spatel je de kruidnoten erdoor.

* Giet het beslag op de kruidnotenbodem en verdeel gelijkmatig.
* Bak de cheesecake in 60 minuten op 150 graden.
* Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen in een dichte oven.
* Wanneer de taart hooguit nog een beetje lauwwarm is, dek je hem af met folie en zet je hem een nacht in de koelkast om verder op te stijven.
* De volgende dag maak je de taart af met de toppings.
* Bewaren: in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat de kruidnoten bovenop na verloop van tijd zachter worden. In de vriezer (zonder topping) tot 3 maanden houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten